top of page

SORULAR-CEVAPLAR;

Deprem bölgelerine kurulabilir mi? - Evet, 1.derece deprem bölgelerinde 2 katı geçmemek şartıyla yığma binaya yasal izin vardır,   deprem esnasında oluşan yan ve kesme kuvvetlerine emsal yapılara kıyasla daha iyi dayanım sağlar, Sallama tablası testinde dayanımı izleyebilirsiniz. (Richter 7 ve üzeri) http://www.youtube.com/watch?v=_EUOPY0OjlQ&feature=related  Shake table testing of adobe house (4A-S7 East). 

Eğimli arazilerde kurulabilir mi? - Arazinin eğimli olması hiçbir çeşit imalat için olumsuz neden değildir. Hafriyat yapılarak arazi meğili düzeltilir veya Subasmanı araziye göre uygulanır. Toprak kotundan enaz 50 cm. subasmanı gereklidir.

Kendi projemiz var uygulanabilir mi? - Projeyi inceledikten sonra gerekli değişiklikleri yapıp uygulayabiliriz.

Teslim süresi ne kadar? - Siparişten sonra 30-45-60 gün arasındadır, imalat m2'sine, subasmanı hazırlanmasına,yapı ruhsatı ve izinlerin süresine göre değişiklik gösterir. Subasmanı ve ruhsat hazırsa 45 günde teslim edilir.

Ruhsat işlemleri nelerdir? - Arsanız mücavir alan içerisinde yani bir belediye sınırları içerisindeki imar planına dahilse bizim verdiğimiz taslak planla o bölgedeki mimarlar odası kayıtlı bir mimarlık ofisinden takım proje, zemin etüdü ile ilgili hizmet alabilirsiniz. Mücavir alan dışında ise ; kadastro yol cephesi gereklidir veya geöiş izni için mahkemeye diilekçe verebilirsiniz,(5000 m2/imar %5 dir genelde) 1500 m2 için yeni yapı izni çıkmıştır.  İlgili muhtarlıktan bilgi alabilirsiniz.

Subasmanı nedir? - Subasmanı imalatı topraktan gelen nem ve sele karşı korumak için bütün inşaat imalatlarında yapılması gereken beton platformdur. Yerden enaz 50-60 cm. yaptırılması gerekir, Radye, tekin, mutemet temel tipleri vardır, sert zemin durumuna göre bu tiplerden birinin yapımı alınan ruhsatta önerilir. Üzeri düz bir tabliye bizim için gereklidir.

Evin sonradan bakımı nedir? - Dış cephe 15 yılda bir sonkat boya bakımı gerekebilir, ahşap kısımlarda 6 senede bir sonkat boya bakımı gerekir. Çatı 10 yılda bir elden geçirilmelidir, kırık çatlak kiremit zaman içinde oluşur. İç duvarların ve ahşap zeminlerin bakımı ise; İç duvarlar en geç 2 senede bir boyanmalıdır, ahşap zeminler ise 10 yılda bir sistre ve cila yapılmalıdır. Bu işlemler ilk günkü nefasetini koruması içindir, ne kadar bakımlı olursa o kadar uzun ömürlü olur, hiç bakım yapılmasa bile mecburi tadilat gerektirecek konstrüksiyon defermasyonu, çürüme, küf ve mantar oluşumundan meydana gelen taşıyıcı zayıflaması yoktur.

Dış cephe duvarları ne kadar dayanıklı?- Geliştirdiğimiz Termo sıva sayesinde, (Osmanlı ve Romalıların su sarnıcı dahil, bir çok yapıda kullandıkları sıvama malzemesi) dış cephenin yağmur, kar ve UV dayanımı emsal imalatlara göre kat kat daha fazladır, sonradan sıva dökülmesi ve çatlaması oluşmaz.

Nasıl ısınırız?- Kendi doğal yapısının ısı köprüsü oluşturmamasından dolayı çok az bir enerjiyle ısıtmamız mümkündür, kışın güney cepheden gelen güneş ışınlarını alabilecek geniş bir cam yapılması bile evin gündüz ısınmasına neden olur.  Evlerimiz imalatında kombi tesisatı alt yapısını hazılayıp teslim ediyoruz, kombiyle ısınabilmemizin yanısıra, Fotovoltaik foton pillerinden elde ettiğimiz (DC/AC) enerjiyle klima ile ısınabilmemiz mümkündür, ayrıca Isı pompası sistemide kurulabilir. Şömine, kuzine, sobaylada ısıtılabilir.

Gün ışığından nasıl fayda sağlayabiliriz?- Fotovoltaik pil sistemi herkesin bildiğinin aksine güneşten değil aydınlıktan enerji sağlar, hava kapalı olsa bile aydınlıktan aldığı enerijiyi depolar, yani kışında lambalarımız yanar, suyumuz ısınır.  Gündüz depoladığı enerjiyi akşam aydınlatmada kullandığımız gibi TV, buzdolabı ve bir çok elektrik ev aletini kullanabiliyoruz, resistanslı ev aletleri için (Fırın, kahve makinası, su ısıtıcısı, ütü) daha gelişmiş bir sistemde kurabiliyoruz.

© 2008 - 2021 by ADOBEHOMES-KERPİÇ EV

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
bottom of page